en |

KERAMIČKE LJUSKICE

Ljuskice ili Veneers su visokoestetski protetski nadomjesci, izrađeni od bezmetalne keramike, koji u potpunosti oponašaju prirodan izgled zuba. Brušenje zubnog tkiva za ljuskice je minimalno i iznosi 0,5 – 1 mm.
Nakon brušenja zuba, uzima se otisak, na temelju kojeg se individualno u zubotehničkom laboratoriju izrađuje tanka keramička ljuska. Lijepi se na vanjsku površinu zuba i u potpunosti prekriva nedostatke Vaših zubi.

Kontraindicirane su kod jako destruiranih zubi, zubi s velikim ispunima te nevitalnih zubi (zubi koji su endodontski liječeni). Ne preporučuju se osobama koje imaju jak zagriz ili škripe zubima jer ih mogu slomiti uslijed jakih sila. U tim slučajevima preporučujemo izradu zubnih krunica.

KRUNICE ILI LJUSKICE

Ljuskice se od krunica razlikuju po opsegu brušenja. Za ljuskice se brusi samo prednja ploha zuba i njima rješavamo isključivo estetske nedostatke zubi, dok je za keramičke krunice brušenje nešto opsežnije, ali se njima rješava i funkcionalnost.

  • Najbolje rješenje

    Koriste se za korekciju manjih estetskih nedostataka poput diskoloracija, blagih nepravilnosti oblika i položaja, napuknuća, istrošenosti prilikom korekcije razmaka između zubi.
  • Trajnost ljuskica

    Oko 5 – 10 godina. Ljuskica nije otporna na lom kao krunica zbog svoje male debljine te je potrebno pripaziti kod žvakanja tvrde hrane.

Iznimni estetski rezultati

Ljuskice pružaju iznimne estetske rezultate te uz minimalnu invazivnost predstavljaju brzo, efikasno i trajno rješenje za lijep osmijeh.

Naručite se!

Dogovorite svoj termin na 021 615 300.

NARUČITE SE

Prijavite se na newsletter!

Među prvima saznajte novosti.

PRIJAVITE SE